© 2019 Göteborgs indiekör

Nyheter

Den 26 maj firade Göteborgs Indiekör 10 år som kör med en stor konsert i Stenhammarsalen på Konserthuset. Inför nästan fullsatt lokal sjöng vi låtar från artister som Arcade Fire, The Radio Dept., Loney Dear och Frida Hyvönen. Vi gästades av Steget (Matilda Sjöström och Nils Dahl) som tillsammans med oss framförde deras låt "Såna som du". Dessutom fick vi hjälp av cirka 20 gamla körmedlemmar under våra två extranummer. Vilken fest det var! Tack till alla er som var där!

Nu tar vi sommarlov och önskar er en glad sommar!

Nu kan man ta del av vårt framträdande på Sjöfartsmuseet Akvariet under kulturnatta i höstas. Klicka på videon ovan för att se oss tolka Markus Krunegårds Café de Flore, eller följ denna länk för att ta del av konserten i sin helhet med låtar av Amanda Bergman, Jónsi och The Knife.

Våren 2018 fyller kören 10 år! På repet igår genomfördes en workshop för att komma på idéer för hur vi vill fira detta. Vilka bärande idéer, teman eller låtar ska lyftas fram för att på bästa sätt gratulera oss själva till att ha funnits i ett helt decennium?

Obs! Detta klipp innehåller bilder på en hejdlöst kreativ miljö, vilket kan uppfattas som obehagligt!

Som en del av Kulturnatta 13 oktober framförde vi fyra låtar i Sjöfartsmuseets foajé. En för lokalen oproportionerligt välbesökt spelning, som synes på bilden! De som lyckades få plats bjöds på både nya och gamla arrangemang av Amanda Bergman, Jónsi, Markus Krunegård och The Knife.

Från nakenchocker på vita duken till en tiger som skäms - den svenska synden är ett fenomen som för med sig en rik historia av tolkningar. Under två kvällar i juni sjöng vi pop och visa om sex, ensamhet, gränslöshet, politik, alkohol, glädje, sorg och kärlek.  

EN STORSLAGEN KONSERT OM KÄRLEK OCH BRISTNINGSGRÄNSER

Nu finns filmerna uppe från konserten på Röda Sten den 27 och 28 maj 2016. En audiovisuell konsert med utgångspunkt i Annika Norlins fantastiska texter.

Please reload

Äldre nyheter hittar du här.