top of page

Projektkatalog

2022

Askan är den bästa Jorden STORIES.jpeg

ASKAN ÄR DEN BÄSTA JORDEN

Ett klibbigt dansgolv – var det trucken, Jazzhuset eller Babasonic? INGEN ville gå hem! Det försökte kören återskapa en kväll på Sticky Fingers under våren 2022. Efter konserten blev det självklart dans, dans, dans!

GIK – poster copy.jpeg

VINTERKONSERT 2022

Göteborgs Indiekör och Röda Sten gillar varandra. Vintern 2022 var kören tillbaka och bjöd på en märkitig resa från mörker till ljus.

2021

GIK Seasons change - affisch 2000px.jpeg

SEASONS CHANGE

Hösten 2021 fick kören äntligen möta publik igen. På Världskulturmuséet framfördes en repertoar bestående av b la José Gonzales, Frida Hyvönen och Moonica Mac med temat Seasons change.

2019

Skärmavbild 2020-10-06 kl. 15.32.44.png

VINTERKONSERT

LISEBERG 2019

Under en mörk Luciakväll i december 2019, mitt bland tomtar, glögg och ett Liseberg smyckat till vinterland fick vi ge en vinterkonsert som nöjesparken aldrig tidigare skådat. Borta var Rudolf, Tomten och paketen och vi bjöd på vår tolkning av en riktig indie-vinter som gick bortom de vanliga julspellistorna

VÅRKONSERT 2019

Våren 2019 bjöd Göteborgs indiekör på en vårkonsert i Röda Stens konsthall. Under två kvällar i maj, tolkade vi nordiska, kvinnliga indiemusiker som utmanar den traditionella popgenren. De kännetecknas av hög konstnärlig nivå, innovativa och genreöverskridande uttryck och inte sällan av viljan att skapa musik som bär längre än till hitlistorna.

2018

JULKONSERT 2018

Vega bryggeri på Ringön öppnade upp sina portar för en smakbar där besökare kunde prova deras goda öler och lyssna på körens tolkningar av bland andra Last Christmas och Santa Baby.

KULTURNATTA

Kören framträder sin vana trogen under Kulturnatta – denna gång på Frilagret. Artisterna som tolkades var Bon Iver, Vasas flora och fauna, Of Montreal samt Säkert!

RETROPOLIS

Göteborgs indiekörs tioårsjubileum framfördes inför en fullsatt parkett i Stenhammarsalen på Göteborgs konserthus. Föreställningen handlade om rädsla för förändring och om människans tendens att blicka bakåt.

2017

LIVEMUSIKQUIZ PÅ HENRIKSBERG

Göteborgs indiekör tog plats på Henriksberg för att framföra diverse låtar som vi sedan ställde frågor utifrån.

KULTURNATTA

Göteborgs indiekör framförde fyra låtar i en fullkomligt knökad foajé på Sjöfartsmuseet. Repertoaren innehöll låtar av bland andra Amanda Bergman och The Knife.

DEN SVENSKA SYNDEN

Ett GIK-projekt helt på svenska, ovanligt nog. Här avhandlades det syndiga Sverige – både sexuellt och politiskt laddat. Artister som Kent, Jonathan Johansson och Oskar Linnros stod för låtmaterialet. Till och med Björn Skifs var med på ett hörn.

2016

KENT

Vinter igen i… ett iskallt ikea-land. Spårvagnarna slutar plötsligt gå för att det är slask på spåren. Du drömmer dig bort, långt bort från denna värld. Allt tyder på att Göteborg kommer vara som vanligt i väntan på en lång, kall vinter. De säger allt kommer bli bättre, att tiden läker alla sår. Men vintern kommer och än finns det tusentals tårar kvar.

DET BRISTER

En storslagen konsert om kärlek och bristningsgränser. Två kvällar i slutet av maj besökte Göteborgs Indiekör Katedralen en trappa upp på Röda Sten. I detta unika rum bjöd vi på en audiovisuell upplevelse med utgångspunkt i Annika Norlins fantastiska texter.

2015

GLOW OF LOVE

Från Detroits Motownartister till dagens RnB-akter finns en stolt tradition att berätta om kärlek i alla dess former. Musikaliska bilder om nyfunnen kärlek i en värld där allt tycks vackert. En bilfärd i sorg där verkligheten trycks undan för den förkrossande smärtan inuti. Det ofantliga ruset i genuin åtrå. Göteborgs indiekör gav sig in i denna tradition med hjälp av musik från 70-talet fram till i dag.

SATURDAY NIGHT ENGINE 20 ÅR

​Göteborgs indiekör tog sig till Jazzhuset för en speciell upplaga av det närmast K-märkta Indiedisco. Väl där firades 20-årsjubileum av Broder Daniels debutskiva Saturday Night Engine och det blev GIK-tolkningar av hits som Luke Skywalker, Cadillac och Iceage. Därtill smög sig Shoreline in som den så ofta gör när BD kommer på tal.

MUSIKHJÄLPEN

Göteborgs indiekör har en lång tradition av att sjunga i samband med Musikhjälpen. 2015 tog det sig uttryck genom att vi höll en längre konsert i Skulpturhallen på Göteborgs Konstmuseum.

2014

PICKNICKFESTIVALEN

På Apslätten i Kålltorp hålls årligen Picknickfestivalen. En festival som precis som det låter bjuder in till att sitta på en filt och lyssna på mängder med kända och mindre kända artister. Göteborgs indiekör var en av årets bokade akter och fick sjunga för picknickarna.

2013

GÖTEBORGS INDIEKÖR FYLLER FEM ÅR

Musikens Hus fem år senare. Fem år som skapande kör. Fem år som kantats av egensinniga och konceptuella föreställningar bland huldror, fåglar, cyklar, hav och diskokulor.


Det blev en konsert med djupdykning i det som redan växt sig till en enorm låtskatt. Låtarna släpptes sedan som skiva som finns att lyssna på nätet eller köpa för den hagirige.

2012

UR VILLFARELSEN

Vårt kanske mest omfattande koncept någonsin. Tre teman, tre konserter och mängder med känslor. Först ut var en Akt I – Drabbningen. Annedalsyrkans mäktiga valv gav utrymme för det stora, vackra och kraftfulla.

UR VILLFARELSEN

Vårt kanske mest omfattande koncept någonsin. Tre teman, tre konserter och mängder med känslor. Akt II – Diskoteket var i sin tur i Loftets lokaler där klubbmusik och körmusik förenades i energi och dans. En utekväll med Indiekören helt enkelt.

UR VILLFARELSEN

Vårt kanske mest omfattande koncept någonsin. Tre teman, tre konserter och mängder med känslor. Sist ut var Akt III – Driften. Till Sockerbruket lockade vi publiken för att få utlopp för sina lustar i en kort, svettig och ljuvlig romans.

2011

OCEANIA

Bio Capitol fylldes av en konceptuell körtolkning av havet. Vågornas alla sidor belystes genom arrangemang av artister som Björk, Nick Drake och Loney Dear. Till det fylldes salen av ljus, ljud och videokonst för att fånga omfånget av djupet, vinden, stiltjen och sältan.

bottom of page