top of page

Tidigare projekt

GIK sjunger med Annika Norlin

Känslan var enorm när Annika Norlin ringde och frågade om vi kunde tänka oss att vara med och sjunga med henne på Göteborgs Konserthus. Svaret var också givet: JA! 

Vi sjung tillsammans vår tolkning av Ditt kvarter och var med i en pampig version av Inte jag heller. 

Göteborgs Indiekör tolkar Kent

Vinter igen i… ett iskallt ikea-land. Spårvagnarna slutar plötsligt gå för att det är slask på spåren. Du drömmer dig bort, långt bort från denna värld. Allt tyder på att Göteborg kommer vara som vanligt i väntan på en lång, kall vinter.

De säger allt kommer bli bättre, att tiden läker alla sår. Men vintern kommer och än finns det tusentals tårar kvar.

TEDxSpectrum

Göteborgs Indiekör hoppade in i tankeverkstaden och framförde sin version av Little Dragon - Twice.

Det brister - Tolkningar av Annika Norlin

EN STORSLAGEN KONSERT OM KÄRLEK OCH BRISTNINGSGRÄNSER

Två kvällar i slutet av maj besökte Göteborgs Indiekör Katedralen en trappa upp på Röda Sten. I detta unika rum bjöd vi på en audiovisuell upplevelse med utgångspunkt i Annika Norlins fantastiska texter.

GIK för Musikhjälpen

Göteborgs Indiekör har en lång tradition av att sjunga i samband med Musikhjälpen. 2015 tog det sig uttryck genom att vi höll en längre konsert i Skulpturhallen på Göteborgs Konstmuseum

Annika Norlin

Muna, where are you now?

Foto: Kjell Caminha

Samarbete med konstnären Karin Sandberg.  Mer info om projektet går att finna på Karins hemsida.

Kent
TedX

Sommarmarmelad

När publikfavoriten Sommarmarmelad hölls för åttonde året på Kafé Marmelad i Majorna höll Göteborgs Indiekör en längre konsert med flera nya låtar men också en rad gamla favoriter som dammades av. 

Det brister

20 år sedan Saturday Night Engine

​Göteborgs indiekör tog sig till Jazzhuset för en speciell upplaga av det närmast K-märkta Indiedisco. Väl där firades 20-årsjubileum av Broder Daniels debutskiva Saturday Night Engine och det blev GIK-tolkningar av hits som Luke Skywalker, Cadillac och Iceage. Därtill smög sig Shoreline in som den så ofta gör när BD kommer på tal. 

Musikhjälpen2015

Glow of love

Från Detroits Motownartister till dagens RnB-akter finns en stolt tradition att berätta om kärlek i alla dess former. Musikaliska bilder om nyfunnen kärlek i en värld där allt tycks vackert. En bilfärd i sorg där verkligheten trycks undan för den förkrossande smärtan inuti. Det ofantliga ruset i genuin åtrå. Med hjälp av musik från 70-talet fram till i dag gav sig Göteborgs Indiekör in i den traditionen med konserten Glow of love.

På vagnen

Om ni har sett på spåret så vet ni bandets funktion. Att sjunga musikledtrådarna och att skapa stämning i de pauser som behövs i ett frågeprogram. 

På vagnen är det samma fast resor inom Göteborg istället för världen och Göteborgs Indiekör istället för Augustifamiljen.

Muna

Rädda spela Shoreline-stenen

Så alltså det här hände om ni inte minns. Begreppet "Spela Shoreline" blev till ett spontanmonument i Slottskogen. Många gillade det men kommunen kom fram till att den inte fick stå kvar. Vi kom fram till att sjunga för att den skulle bevaras. Spela Shoreline!

Sommarmarmelad

Picknickfestivalen

På Apslätten i Kålltorp hålls årligen Picknickfestivalen. En festival som precis som det låter bjuder in till att sitta på en filt och lyssna på mängder med kända och mindre kända artister. Göteborgs indiekör var en av årets bokade akter och fick sjunga för picknickarna.

Artister mot rasism

Fight Racism Now: Action Speaks Louder than Words-kampanjen syftar till att sätta antirasism på den politiska dagordningen. Göteborgs indiekör var bara en av många band och artister som var med i kampen mot rasism.

BD

Julkonsert med Jens Lekman

Ibland infinner sig ett starkt behov av att göra något för att hjälpa andra. Därför ordnades en julkonsert i Annedalskyrkan. Artister som medverkade var b.la. José Gonzales, Jens Lekman och Göteborgs indiekör

Glow of Love

Kulturnatta i Skulpturhallen

En fullsatt skulptursal inne på Göteborgs Konstmuseum fick agera fond för Göteborgs indiekörs tillskott till 2013 års Kulturnatta. Ett årligt återkommande event i Göteborg. 

På Vagnen

Göteborgs indiekör fyller fem år 

Musikens Hus fem år senare. Fem år som skapande kör. Fem år som kantats av egensinniga och konceptuella föreställningar bland huldror, fåglar, cyklar, hav och diskokulor. 
Det blev en konsert med djupdykning i det som redan växt sig till en enorm låtskatt. Låtarna släpptes sedan som skiva som finns att lyssna på nätet eller köpa för den hagirige.

Rädda Shoreline
Picknickfestivalen

Insamling för Göteborgs Stadsmission

Musikhjälpen, julkonserter, antirasismdemonstrationer och välgörenhetsgalor. Indiekören har en lång tradition av att sjunga för bra ändamål. Den här gången gick vi runt i ett kyligt Göteborg för att samla i pengar till Stadsmissionen.

Havskonsert på Sjöfartsmuseet

Under Kulturnatta invigde kören, tillsammans med stråkmusikerna von Thord, Sjöfartsmuseets utställning Hav och Minnen. I en minneshall förvandlad till ett hav av minnen och berättelser sjung kören i vågornas tecken.

Artister mot Rasism

Konsert för fair sex

Den ideella föreningen RealStars anordnade en kväll med konst och musik för kampen mot sextrafficking. Ett viktigt ämne som kören ville vara med att bidra till att belysa. På Lagerhuset sjung vi sida vid sida med konstutställning på temat. 

Jul med Lekman

Ur Villfarelsen

Vårt kanske mest omfattande koncept någonsin. Tre teman, tre konserter och mängder med känslor

Först ut var en Akt I - Drabbningen. Annedalsyrkans mäktiga valv gav utrymme för det stora, vackra och kraftfulla.

Akt II - Diskoteket var i sin tur i Loftets lokaler där klubbmusik och körmusik förenades i energi och dans. En utekväll med Indiekören helt enkelt

Sist ut var Akt III - Driften. Till Sockerbruket lockade vi publiken för att få utlopp för sina lustar i en kort, svettig och ljuvlig romans.

Oceania

Vi sjunger havets röst
det visar oss sina ansikten.

Havet är en present till dig, av tid, plats och rymd. 

Ensam mellan himmel och hav
och bara för dig, nu
öppnas ett timglas av luft, tid, vatten.

Bio Capitol fylldes av en konceptuell körtolkning av havet. Vågornas alla sidor belystes genom arrangemang av artister som Björk, Nick Drake och Loney Dear. Till det fylldes salen av ljus, ljud och videokonst för att fånga omfånget av djupet, vinden, stiltjen och sältan.

Som när man cyklar till någon man älskar

Efter en ganska sinnestung och mörk konsert i tolkningarna av The Knife valde vi att göra något mer lättsamt och upplyftande. ”Som när man cyklar till den man är kär i” var just det även om urvalet av låtar fortfarande hämtades från en murrigare indiescen med artister som Radiohead, Broder Daniel och Jenny Wilson. Körens isländska deltagare fick också visa sina språkfärdigheter när kören tog sig an Sigur Rós.

Kniven

Göteborgs Indiekör arbetar alltid med egna tolkningar, ofta konceptuellt och ibland gör vi hela konserter tillägnad en artist eller grupp som betyder något extra för oss. The Knife är en sådan grupp. Göteborgskt , avantgardistiskt, krävande och vackert.

   Ord som resonerar i kören. Konsertern utfördes i full prakt men här bredvid kan ni få ett litet smakprov från några körmedlemmar som valde att utförsöka hur Jazzhusets kösystem tar emot progressiv körmusik.

GIK Sjunger för Musikhjälpen

Göteborgs Indiekör var tidigt ute med en vilja att sjunga för välgörande ändamål. Att ställa upp för Musikhjälpen har varit något återkommande. Men det började här utanför buren 2009.

The Tramsessions

Konceptet är enkelt och finns över hela världen. Artister sjunger på spårvagnen. I Sverige har Tom Jerry Boman varit med att driva igenom Tramsessions. GIK var med och sjung då The Knifes låt Marble House.

Det började 2008 med en kör som skulle få ett helt eget liv. Genom åren har körsångare kommit och gått. Säkert flera hundra vid det här laget. Kören har förökat sig och spridit sig till Stockholm, Malmö och Linköping i takt med att gamla körmedlemmar flyttat. Arrangemangen och låtarna är vid det här laget i hundratalet och mängder av lokaler har fått höra indiemusik dåna utmed väggarna. Snart 10 år senare återfinns en kör i ständig förändring men med fötterna kvar på samma grund: Alltid medlemsdrivna, alltid egna arrangemang och alltid låtar vi själva tycker om.

Göteborgs Indiekör grundas

bottom of page